Saturday, January 29, 2011


APA ITU DEMAM ATAU PANAS TUBUH?---

Ketika anda merasa tidak enak badan, maka hal  pertama kali yang sering anda nilai adalah apakah tubuh anda panas atau mengalami demam.   Walaupun sebenarnya panas sendiri bukanlah penyakit itu sendiri, panas biasanya adalah tanda bahwa sesuatu sedang terjadi didalam tubuh anda. 
Dan sebenarnya panas sendiri tidak selalu buruk.  Panas memegang peranan dalam menolong tubuh untuk melawan serangan infeksi virus atau bakteri.  Jadi panas adalah suatu respon tubuh untuk melawan infeksi yang masuk ke dalam tubuh.

Thursday, January 27, 2011

dah lama tunggu nak background baru?????










datang la blog ni selalu..kita hadi geng..wahaha...
nanti aku share la apa lg klu aku ada...
selamat ...warga bloger

Sunday, January 16, 2011

SEMUA ORANG MAHUKAN KEJAYAAN...


Tetapi tahap mana usaha kita untuk mendapatkannya???


SIAPA YANG BERGELAR MANUSIA IMPIKAN KEMEWAHAN.......






jadi,apa perlu kita lakukan untuk mendapatkannaya??
perbagai soalan dilontarkan tanpa ada jawapannya..

Yang paling penting kita JANGAN......

MALAS BERUSAHA...


Banyakkan berdoa....


PERCAYA PADA YANG ESA BAHAWA SEMUA YANG HIDUP ADA REZEKINYA.

sama2 kita renungkan untuk tatapan bersama...
kesenangan adalah 1 bonus
kesanangan juga 1 malapetaka

Yang penting kita bersyukur dengan nikmat yang diberikan..
itu lebih memadai..



Saturday, January 15, 2011

EN-V, konsep masa hadapan





RANGKAIAN kenderaan menggunakan kuasa elektrik yang bergaya selain mengutamakan alam sekitar tidak mustahil akan mendominasi pasaran pengeluaran kenderaan pada suatu hari nanti.
Ini dapat dilihat ketika era permulaan kereta dicipta. Apabila kenderaan kuasa stim telah digantikan dengan kenderaan menggunakan bahan bakar seperti petrol dan diesel.
Malah rekaan terkini seperti inovasi hibrid yang mampu menjimatkan bahan api dan menawarkan pemanduan lebih mesra terhadap alam sekitar semakin mendapat perhatian ramai.
Di Shanghai baru-baru ini, penampilan pertama model kenderaan berkonsep mobiliti bandar, EN-V menjadi perhatian kerana ia dikatakan boleh dijadikan sebagai penyelesaian masalah pemanduan masa hadapan.
EN-V merupakan kereta konsep dua tempat duduk yang direka berdasarkan konsep kenderaan masa hadapan.
Dengan saiznya yang sederhana, ia mampu mengurangkan masalah kesesakan lalu lintas, masalah tempat letak kereta mahupun kualiti udara yang terjejas akibat pengeluaran karbon monoksida.
Rekaannya didatangi dalam tiga model iaitu Jiao (Pride), Miao (Magic) dan Xiao (Laugh) yang digerakkan menggunakan kuasa motor elektrik berkembar dan teknologi penstabilan dinamik berdasarkan GPS bersepadu.
Kuasa tenaga pintarnya diterima daripada bateri jenis Li-ion. Setiap kali dicaj, EN-V membolehkan pengguna bergerak sejauh 40 kilometer.
Mod pemanduannya mudah digunakan kerana ia meningkatkan kepekaan berdasarkan keperluan yang mana amat sesuai untuk pemanduan dalam bandar.
Lagi pula kelajuan maksimum EN-V hanya 40 kilometer sejam.
Bercirikan teknologi masa hadapan, EN-V menawarkan reka bentuk aerodinamik yang lebih bergaya dengan berat keseluruhan hanya 400 kilogram termasuk penumpang.
Ia turut menawarkan pemanduan pilihan automatik melalui sistem terperinci GPS, pengesan laluan jalan dan kamera di bahagian hadapan dan belakang.
Pengarah produk dan teknologi komunikasi General Motors (GM) International Operations, Michael Albano berkata, rekaan EN-V dihasilkan berdasarkan konsep Better City, Better Life yang mengutamakan kenderaan bebas petroleum, pemancaran, kemalangan dan kesesakan.
"Rekaan ini diharap dapat dijadikan sebagai penyelesaian terbaik untuk mengurangkan kesesakan jalan raya mahupun kemalangan di negara-negara besar seperti China.
"Ini kerana berdasarkan kajian, menjelang 2040 sebanyak 1.2 billion kereta akan dihasilkan di seluruh dunia dan 60 peratus manusia akan hidup di bandar raya.
"Pada masa itu, kereta konvensional sedia ada menghasilkan asap yang mampu mengotorkan kualiti udara, masalah kesesakan dan ketiadaan tempat letak kenderaan bakal menjadi mimpi buruk," katanya.

Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL






Apakah perasaan korang kalau ini rumah korang?????? tapi aku x heran la org yang mampu milikinya sebab siapa ada duit apa pun boleh... yang aku heran macam mana la engineer  design??...aku pon teruja tengok rumah design..macam ini.siapa la engineer dia??power gila... aku pon respect gila kat engineer yang design umah ni....aku sebagai budak engineering bangga  siot...


korang tengok la sendiri  gambar rumah Tan Sri Francis Yeoh (YTL Group) :

 
amacam ???? styilo tak?? klu sapa2 yang ada design yang menarik..jom la kita kongsi sama2..aku pon nak tau gak, maklum la bakal engineer la katakan.. hahaaha..

Sunday, January 9, 2011

Pengantin baru masuk syurga.....

Pada suatu hari laki-laki bernama Julaibiib menghadap Rasulallah Saw. Julaibiib adalah orang yang sangat melarat.
Dia bertanya: “Ya Rasulallah! Jika aku mati dalam keadaanku yang beriman ini apakah Allah SWT akan memasukkan aku ke dalam surga dan mengawainkan aku dengan bidadari?
“Ya tentu, insya Allah!”jawab Rasulallah Saw. “Mengapa sahabat-sahabat Tuan setiap yang aku lamar puterinya, semua menolak dan tidak menikahkan puterinya denganku?” tanya Julaibiib lagi.
“Pergilah kamu ke rumah keluarga fulan dan katakanlah kepadanya bahwa Rasulallah Saw memerintahkan kepada Anda agar menikahkan puterinya kepadaku,”jawab Rasulallah.
Keluarga itu pun akhirnya sepakat untuk menikahkan Julaibiib dengan putri mereka. Akan tetapi sebelum Julaibiib sempat masuk ke kamar pengantin, dia mendengar panggilan masuk berjihad. Maka dia pun lari dan bergabung dengan pasukan perang.
Ketika perang telah usai, Rasulallah Saw bertanya kepada para sahabat: “Siapa diantara kawan-kawan kalian yang sekarang tidak tampak dan mugkin menjadi syahid?” Para sahabat pun menyebutkan beberapa nama, tetapi tidak menyebut nama Julaibiib karena dia belum banyak dikenal.
Lalu Rasulallah Saw bersabda: “Apakah aku justru kehilangan Julaibiib, marilah kita bersama mencarinya!”
Akhirnya, Rasulallah Saw menemukan jasad Julaibiib tergeletak mati sebagai syahid di tengah tujuh mayat orang kafir yang baru dilawannya. Lalu Rasulallah Saw pun duduk di samping jasad Julaibiib dan mengangkat kepalanya ke pangkuan beliau sambil menangis. Tetapi sesaat kemudian beliau tersenyum dan memalingkan wajahnya. Maka para sahabat pun bertanya: “Sungguh aneh sekali keadaan Tuan, ya Rasulallah! Tuan menangis lalu tersenyum dan memalingkan wajah Tuan?”
Rasulallah bersabda: “Ya, aku menangis karena perpisahan dengan saudaraku ini, dan aku tersenyum ketika Allah memperlihatkan kepadaku tempatnya di surga. Aku palingkan wajahku ketika aku melihat istrinya, seorang bidadari dari suraga, aku turun ke bumi lalu masuk di antara kulit dan bajunya, kemudian mengakatnya ke surga di haribaan-Nya, di alam kelanggengan.”

Saturday, January 8, 2011


Glory-glory Man Utd


drift uitm

video
BAGHDAD 24 Okt. – Mahkamah tertinggi Iraq hari ini mengarahkan Parlimen kembali bekerja selepas kebuntuan politik selama tujuh bulan menghalang pembentukan kerajaan baru. Mahkamah Agung Iraq menyifatkan penangguhan tersebut sebagai tidak mengikut perlembagaan. Pemangku Speaker Parlimen, Fouad Massoum menyatakan yang beliau menjangka tarikh mesyuarat akan ditentukan menjelang hujung minggu ini. Arahan mahkamah sebanyak empat muka surat itu mengkelaskan keputusan penggubal undang-undang untuk menangguhkan Parlimen pada Jun lalu sebagai ‘haram’ dan memberikan masa kepada pemimpin-pemimpin untuk mengusahakan perikatan politik. “Mahkamah Agung persekutuan memutuskan untuk membatalkan keputusan ini, mengarahkan speaker Parlimen memanggil penggubal undang-undang bersidang dan menyambung kerja,” kata arahan yang dikeluarkan hari ini. Penangguhan itu ‘melanggar perlembagaan’, jelas arahan itu lagi.
Kesemua 325 penggubal undang-undang hanya bersidang secara ringkas sekali pada Jun lalu sejak pilihan raya pada 7 Mac gagal memberikan majoriti memerintah kepada mana-mana pihak. Sejak itu, pemimpin politik yang bersaing enggan kembali ke Parlimen dan berusaha untuk membentuk pakatan bagi mendapatkan sokongan dalam menamakan pemimpin kerajaan baru termasuk Perdana Menteri apabila Parlimen bersidang sekali lagi. Tanpa persidangan Parlimen, kerajaan dalam keadaan tidak bergerak kerana tidak dapat membuat keputusan besar termasuk pembaharuan pro-perniagaan seperti mengurangkan birokrasi dan menjelaskan undang-undang pelaburan asing. – AP


DINAR IRAQ BERPOTENSI MENGGANDAKAN WANG ANDA



DAPATKAN 1 SET BERNILAI 40,000 DINAR IRAQ SEPERTI DIATAS DENGAN BerHARGA RM350 SAHAJA!!!!!


 Latar belakang dinar iraq:
Sebelum 1990>> 1 dinar=3.20USD


0124264338>>Mr.boya

Friday, January 7, 2011




aku blogger baru nak belajar... klu ada sapa2 nak ajar bolehla beri tunjuk ajar...


PANTUNNYA BERBUNYI

naik tangga merangkak mcm nak gi perang
kalau jatuh tergolek terlentang
saya budak nak belajar mengarang
kalau salah tolong commentkan bagi terang

Tuesday, January 4, 2011

Salam sejahtera,
Jutawanklik adalah sebuah Payperclick Affiliate Program dimana selepas mendaftar anda akan memiliki link Jutawanklik anda sendiri.Contoh link tersebut adalah link saya ini: http://jutawanklik.com/#702cd356
Program ini adalah dikendalikan oleh Syarikat Schemata Multimedia (PG0202546D) berdaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia.Sila rujuk website http://jutawanklik.com/#702cd356 bagi melihat pengesahan lesen pendaftaran.

Segala aktiviti menjana pendapatan adalah sah dari segi undang-undang dan juga hukum syara'.Pihak syarikat mendapat keuntungan dari hasil pengiklanan dan juga keahlian lalu memberikan pendapatan kepada ahli Rm0.10sen satu klik dan juga bonus Rm10.00 bagi setiap referral.Program ini adalah sebuah Payperclick Affiliate Program dan tiada terlibat sama sekali dengan aktiviti yang menyalahi undang-undang seperti Mlm piramid,Pelaburan haram,Kutu rakyat,Pembersihan wang haram dan sebagainya.

Tanpa memerlukan sebarang pengalaman atau pengetahuan IT, semua golongan tanpa had umur,bangsa atau agama boleh menyertai tanpa sebarang prejudis.

Tugas kita adalah hanya perlu mengiklankan link Jutawanklik sendiri diruangan pengiklanan yang disediakan.Kita juga juga boleh iklankan link anda tersebut di facebook,my space,tagged,yahoo mesengger,msn messenger dan lain-lain ruangan pengiklanan berbayar ataupun percuma.Panduan lengkap mengiklan ada disediakan didalam akaun anda selepas login secara percuma.Kita boleh mendapatkannya di Start-getting started selepas login.Tutorial didalam bentuk video juga ada disediakan dan ianya amat mudah kerana tugas anda hanya perlu mengiklankan link jutawanklik anda.

Setiap klik yang kita perolehi dari hasil pengiklanan,kita akan menerima Rm0.10sen dan setiap referral anda menerima bonus Rm10.00 secara tunai. 1klik adalah bagi setiap ip dan semua klik dan ip dari seluruh dunia adalah diterima.Pembayaran pendapatan anda adalah dilakukan terus ke akaun peribadi anda secara wiretransfer setiap hari setiap kali pendapatan anda mencecah minimum pembayaran Rm100.00.Semua bank adalah diterima.

Pihak Jutawanklik tidak menerima hasil klik dari pengiklanan berunsur lucah,autohits,autosurf,traffic purchase,traffic exchange dan juga spamming atau mana-mana aktiviti yang menyalahi undang-undang serta hukum syara'.Pihak Jutawanklik hanya menerima pendapatan dari hasil pengiklanan yang sah,bersih,halal dan berkat.
Klik link saya ini dan lihat sendiri testimoni para ahli yang berjaya menjana kewangan melalui Jutawanklik >> http://jutawanklik.com/#702cd356
Yang Ikhlas,
870708435659 MUHAMMAD NASA'I BIN MD ZAIN
sae_naiz@yahoo.com