Sunday, June 26, 2011

Best ke KERJA.....?

Assalammualaikum....dan salam sejahtera kepada GEng2 bloger....hehehe..lama jugak x tulis dalam blog sendiri, sibuk ke ttttttttet......malas kot...hahahaha.... Saja nak bg tahu aku baru kerja..( POYO kan)...tetetet...

Korang rasalah best ke kerja...????????(sebenarnya esok aku kerja..bosan x tau nak wat pa mlm ni...)...alamak bagi tau pulak...hehehe.. ni pendapat aku lah.korang boleh nilai la sendiri kat bawah nanti yee.... @ pon klu korang baca HABIS!!!!!!!

BEST KERJA kalau.......
1.dapat duit...betul2.
2.masa kerja main MUKA BUKU...(facebook la x kan x tau)
3.tempat kerja korang ada AWEK cun yang korang minat...( yang xda awak cun 2 letak la gambar FASHA SENDAT kalau korang minat, mesti best kerja)
4.Boss xda..leh mengelat!!!!!

XBEST KERJA kalau.....
1.kerja teruk gaji xdapat...hahahahaah padan muka.
2.kerja banyak... x boleh la nak berehat..uuhuhuhu
3.hari2 kerja kena MARAH
4.susah dapat CUTI...kan3

Ok. yang lain nanti korang pikir la sendiri...aku nak share je mlm ni sebab aku x tau nak wat kerja apa...   gua cau lu...

Wednesday, May 11, 2011

INTERVIEW,,,

TIP MENGHADAPI TEMUDUGA....


PERKARA YANG MENJELIKKAN PENEMUDUGA
Berikut adalah perkara-perkara yang sepatutnya anda elakkan ketika berada dalam bilik temuduga untuk mengelakkan penemuduga berasa bosan dan jelik kepada anda :
  1. Bercakap perkara-perkara yang tidak berkaitan secara keterlaluan
  2. Tidak memberikan tumpuan kepada penemuduga tertentu apabila ditemuduga lebih dari seorang penemuduga
  3. Mengelak dari menjawab soalan penemuduga
  4. Memandang rendah akan pengetahuan penemuduga, ini dapat dilihat dengan jawapan anda
  5. Mencabar penemuduga dengan bertanyakan soalan yang rumit dan terlalu teknikal
  6. Menggunakan nama-nama orang berpangkat atau terkenal dalam perbualan anda dengan temuduga dengan harapan penemuduga tersebut kagum dengan anda
Perkara-perkara ini bukan sahaja membosankan penemuduga, malah akan membuatkan penemuduga merasa jelik dengan anda dan seterusnya mengambil keputusan untuk mengenepikan permohonan anda untuk mendapat jawatan tersebut.


KAWAL EMOSI SEMASA TEMUDUGA
Semasa berada di bilik temuduga, kerapkalinya anda akan ditanyakan soalan-soalan yang anda kurang bersedia. Soalan-soalan ini kebanyakkannya seolah-olah “mencabar” kewibawaan anda.Apa yang perlu anda lakukan adalah :
  1. Ingatkan diri anda bahawa penemuduga sedang menguji anda
  2. Jawab dengan jelas dan lantang
  3. Kikiskan sifat ego anda
  4. Tenangkan diri anda sebelum menjawab soalan, selalunya penemuduga akan cuba menggunakan jawapan anda untuk membidas
  5. Banyakkan senyuman
  6. Berikan penekanan dalam jawapan anda yang menyokong butiran-butiran yang tertulis dalam CV/Resume anda. Berikan penekanan kepada pencapaian anda yang tidak boleh dicapai orang lain
  7. Jangan sesekali menunjukkan anda hilang minat terhadap pekerjaan ditawarkan
Selain itu, anda dinasihatkan supaya jangan tergopoh gapah menjawab soalan-soalan sebegini dari temuduga, ambil masa untuk berfikir sejenak,dan jawablah dengan fikiran yang tenang.


TINGKAHLAKU & ADAB SEMASA TEMUDUGA
  1. Semasa hendak masuk ke bilik temuduga JANGANLAH gentar. Buatlah seperti biasa saja. Ucapkan “Selamat Pagi” atau “Selamat Petang” mengikut pada keadaan waktu. Ini nanti akan memberi perasaan mesra di antara anda dan penemuduga.
  2. Jangan hulurkan tangan anda untuk berjabat tangan selagi penemuduga itu tidak berbuat gerakan dahulu yang ianya hendak berbuat demikian.
  3. Janganlah anda duduk selagi tidak disuruh. Apabila anda disuruh duduk, ucapkan terima kasih dan duduklah dengan sempurna serta tegakkan badan. Jangan menggelisah.
  4. Jangan anda letakkan barang-barang atau tangan ataupun siku anda di atas meja penemuduga itu.
  5. Jangan anda cuba hendak mengalih keadaan kerusi yang disediakan itu.
  6. Jangan goyang-goyangkan kaki ataupun menggerakkannya di sana sini. Jangan pula anda cuba hendak membaca surat-surat dan lain-lain kertas di atas meja penemuduga itu
  7. Biarkan penemuduga itu memulakan temuduga.
  8. Janganlah anda menjawab soalan-soalan dengan tergopoh-gapah. Sebaliknya jawablah dengan tenang dan jelas serta mudah didengar. Jawapan yang anda beri itu hendaklah tepat. Jangan bercakap panjang lebar, dan jangan gunakan bahasa kasar
  9. Apabila bercakap pandanglah ke muka penemuduga itu. Jika ahli-ahli panel yang menemuduga itu lebih daripada seorang maka arahkan jawapan-jawapan anda kepada Ketua Panel
  10. Gunakan perkataan seperti Tuan atau Puan pada orang yang tertentu dari masa ke semasa, tetapi janganlah selalu menggunakannya
  11. Jangan menyampuk semasa penemuduga itu sedang bercakap dan jangan sekali-kali berbalah dengannya.
  12. Jangan merokok ataupun mengunyah apa-apa di dalam mulut.
  13. Jangan sekali-kali mengeluarkan kata-kata yang tidak benar semasa dalam temuduga.
  14. Jika anda tidak tahu jawapan yang disoal itu, janganlah cuba hendak berbohong ataupun mendiamkan diri sahaja, kerana ini akan melemahkan peluang anda. Eloklah anda bercakap terus terang yang anda tidak tahu jawapannya.
  15. Bersedia memberitahu penemuduga tentang keluarga anda, persekolahan, kegemaran dan aktiviti anda. Jangan bercakap melebihi dan yang tidak sepatutnya.
  16. Jangan berbincang apa-apa masalah peribadi anda semasa temuduga.
  17. Jika anda pernah bekerja dahulu, berilah keterangan dengan ringkas dan tepat berkenaan dengan pekerjaan itu.
  18. Jangan sekali-kali anda cuba hendak mencela bekas majikan anda.
  19. Nyatakan kelayakan dan kelulusan anda yang benar, tetapi janganlah membesar-besarkan perkara itu.
  20. Anda hendaklah mengetahui serba sedikit akan tugas-tugas yang bersabit dengan pekerjaan itu, masa yang dijangka kena bekerja dan gajinya yang akan dibayar pada permulaannya.
  21. Bersedialah untuk memberitahu kadar gaji yang anda ingin. Walau bagaimanapun biarlah penemuduga itu mengemukakan perkara itu terlebih dahulu.
  22. Jika penemuduga tidak menyatakan tarikh yang sepatutnya anda mengetahui keputusan temuduga itu, eloklah anda bertanya supaya anda boleh datang lagi ke pejabatnya untuk mengetahui keputusan itu. Jika ia bersetuju tanyakan tarikh dan masa yang sesuai baginya.
  23. Biarkan penemuduga itu menamatkan temuduga.
  24. Ucapkan terima kasih kepada penemuduga kerana memberi peluang kepada anda menyertai temuduga itu.

Wednesday, May 4, 2011

Minyak Naik Lagi......

Minyak mana yang korang PILIH????


KUALA LUMPUR, 1 April – Harga petrol RON97 akan mengalami kenaikan 20 sen seliter mulai tengah malam ini, demikian menurut sumber-sumber industri hari ini.
Dengan kenaikan itu, bahan api RON97 akan dijual RM2.70 seliter – kadar peningkatan paling tinggi tahun ini.
“Baru petang ini kami menerima notis pengesahan (daripada kerajaan) mengenai kenaikan, 20 sen seliter kali ini,”
Ini kenaikan kali ketiga tahun ini. Ia mengalami kenaikan 10 sen seliter berkuat kuasa 31 Januari lalu.
Asal minyak naik jeee org mesti bising...but WHY??????...(aku pun bising sebenarnya)hehehehe... Tapi xkisah la bising ke ape ke,yang penting kenapa naik????? satu persoalan yang mesti dijawab.....jawab2....
tapi kepada rakyat yang berpendapatan sederhana korang x yah la risau sangat yeee....minyak HIJAU je naik..KUNING masih ditakuk lama...jadi kita guna la yang kuning...hehehehe.
SIAPA yang rasa dia kaya biar la dia pakai minyak HIJAU 97...padan muka..hahahahaha
NASIB BAIK AKU ISI MINYAK KUNING 95.....hehehehehe


Copy the widget code and paste it on your blog or web page (in HTML View).




nak ikon ni????
klik je kat kartun ni...
pas 2 korang copy la HTML dia kat page 2..hehehe..




Tuesday, May 3, 2011

OSAMA>>OSAMA

benar atau tidak..hanya ALLAH yang maha mengetahui kisah sebenar tentang hambanaya...




Aku bertambah pelik bila terbaca berita hari ni yang mengatakan mayat Osama dikebumikan di laut. Kenapa?

Bukankah amalan biasa yang dibuat ialah jenazah penjenayah selepas dikenal pasti dan selesai bedah siasat akan diberikan kepada keluarga mangsa?

Antara alasan yang aku terfikir ialah:
  • Osama ni adalah penjenayah yang paling bahaya yang perlu ditanam di dasar laut yang bersuhu sangat sejuk macam dalam filem Transformers.
  • Tidak mahu orang cari, jumpa dan tahu kewujudan Osama yang sebenar macam juga filem Transformers. Yelah, laut kan luas dan dalam.
  • Mungkin juga jenazah yang didakwa Osama itu bukan orang yang beragama Islam pun.
  • Mungkin juga jenazah Osama itu tidak wujud sama sekali.

Ini adalah antara alasan yang boleh difikirkan. Tetapi aku tetap merasakan berita ini adalah rekaan semata-mata. Sebabnya, Amerika ingin menutup malu jika mereka nanti dianggap lemah dan gagal menangkap Osama walaupun selepas 10 tahun berlalu.

Untuk memastikan mereka tetap gah dan berjaya, tirai filem Osama Bin Laden dan 9/11 perlu ditutup maka watak Osama pun dimatikan dan Amerika menang seperti dalam kebanyakan filem mereka

Bangunan TERBARU Tertinggi di Dunia.


Salam mesra dari saya...pa khabaq semua..ampa duk wat pa la time2 cam ni..hahah campok kedah KL la pulak..  Sekarang ni semua berlumba2 membina bangunan yang paling tinggi,sbb sapa yang paling tinggi dia la yang paling hebat..kankankan..hehehe...maklum la bakar ENGINEER.(puji diri sendiri...)..mesti amik tahu hal perkembangan pembinaan..hahahaha... setakat ni bangunan yang paling tinggi kat DUNIA ni adalah BURJDUBAI..
korang semua mesti tau punya..hehehe..mcm aku je yang ketinggalan kan..hahahah




tapi korang kena tau juga yang sejarah bakal dicipta lagi...perebutan tahta yang tertinggi ..hehehe
aku la ENGINEER dia..hahha..poyo kan...hhaha.bukan aku la...aku budak hingusan lagi..

korang tengok la sendiri gambar kat bawah ni...agak2 jadi x bangunan yang bakal mencipta sejararah baru ni. 
lagi tinggi dari burj dubai...

DAN.....korang boleh bayang x kalau nak naik bangunan kena pakai alat pernafasan udara??????
peeerrrrrrrrrhhhhhhhh....


Negara kita juga bakal mewujudkan bangunan tertinggi lagi.PNB pya...hoohhoho..bayak duit PNB...


GOOD LUCK kepada PNB..semoga dapat merialisasikan impian.....

SexSy



Monday, May 2, 2011

TAMAT>>>>>>>>>>>>>>>>.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Akhirnya TAMAT.
Alhamdulillah


JIWA KACAU


 Best gak layan lagu ni...mcm kena kat diri sendiri...huhuhuhuh... tapi x pa la..Tuhan nak uji umat di bermacam macam cara, salahsatunya  mcm lagu kat atas ni la.... Pas 2 kena lak masa2 kritikal...Peehhhh...Memang menusuk kalbu..hahaha..poyo je.....  hope fully EXAM esok berjalan dengan lancar ...hehehe... Usaha dah  buat..Tuhan yang berhak menentukannya..... CAYOK2

Saturday, April 30, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU

[image[2].png]

x tau nak cakap apa..tq je la kot kalau membantu..hahahaha..sedapkan hati ben ashaari je..
 Khas buat follower kurang dari 100 je..mcm aku ni la...

caranya mudah je..tapi aku pun x pasti betul ke x aku buat...belasah jee...

  1. Letak header(mcm gambar aku letak 2, muka Ben)
  2. Tulis tajuk : BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tu jer 

Pastekan url entri korang kat ruangan komen .BEN ASHAARI. TQQQ..

Fast And Furious 5 (Official Trailer) HD

Pertembungan 2 star<> yang pasti menggemparkan.


VS





nak lagi masuk link kat bawah ni....


KAWASAKI Z750

impian bakal jadi kenyataan...nice bike ni kannnnnnn.....
mesti teruja korang tgk  siot...



hahaha...korang mesti teruja yang part akhir kan3...
aku dah agak dah mesti punya.Yang 2 hak korang la...
Aku nak share moto je..bukan org moto..heheheh..

Tips Tarik traffic percuma


Tips Tarik traffic percuma


Caranya Mudah sahaja, Dengan mendaftar di FreeViral.com korang akan boleh meningkat kan traffic blog korang. jom follow step nie..

[1] pergi ke FreeViral.com

[2] Dan korang akan jumpa macam nie..


[3] Tapi petak code korang kosong kan, korang kena klik iklan dekat situ, daripada sponsor ad sampai iklan yang ke 5. then korang masuk kan code dia.

[4] Selepas itu korang isi detail korang dekat bawah tue.

[5] Then korang akan dapat comfirmation email. Dan korang akan jugak referel link. ni contoh aku punya.


[6] Then Kerja korang tinggal buat post macam aku untuk promosi link referral korang. kalau korang try buka korang punya referral link korang, web sites korang dah ada di antara ads tue..


Antara kelebihan FreeViral.com nie..

[/] Ianya percuma dan tidak memakan masa yang lama, 

[/] Agak mudah berbanding web free yang lain

[/] korang boleh login ke web freeviral nie untuk ubah URL korang.. just nice kan..



p/s- kalau korang malas nak buat entry, copy entry nie pon boleh.. x de hal punya!.. hehe

Tip nuffnang

kepada semua bloger yang baru belajar macam aku cara nak buat duit dgan nuffnang..Jom kita saksikan  clip video ini.....

maharaja lawak

KONSPIRASI DUNIA –Kehadiran Dajal Semakin Jelas Dirasai

aku ada benda nak share ngan korang semua. tntang tajuk kat atas 2..
korang boleh la layari kat cni untuk maklumat lanjut.


Aku pon bukan bagus sagat, tapi at lis kita kena amik tahu jugak pasal hal2 sebegini..maklum la
kita hidup di akhir zaman ini dugaan dan penentangan terhadap agama kita (kepada yang beragama islam) hebat...

SaeBoya 3 AlaM: SEMUA INSAN ADA IMPIAN..

SaeBoya 3 AlaM: SEMUA INSAN ADA IMPIAN..

Friday, April 29, 2011

MASIH ADA SATU LAGI

Inilah yang dikatakan dugaan hidup,lepas 1 datang 1 lagi. Tapi yang ni mungkin yang terakhir bagi ku dalam merialisasikan impian sebagai ENGINEER...hahahahaha..(poyo gila)..... puji diri sendiri...wowowowwo.

Mesti korang nak tahu apa yang terakhir or yang satu lagi 2 kan?????????

ini la yang satu lagi 2...heheheh presstress...

  • apa kena mengena dengan gambar 2?
  • apa itu prestress?
  • apa kena mengena gambar dengan perkara terakhir?


mesti korang nak tanya soalan yang kat atas 2 kan.....aku dah tahu...hahahaha

JAWAPANYA IALAH...........AKU ADA EXAM SUBJEK PRESTRESS DAN MERUPAKAN EXAM YANG TERAKHIR UNTUK PENGAJIAN AKU.... ITU JE....

Aku harap korang semua boleh la doakan kejayaan aku ye ye ye.....(meminta-minta)..

ALL THE BEST KEPADA YANG MENGHADAPI EXAM...termasuk la aku sama...(dengan nada x malu)

SEMUA INSAN ADA IMPIAN..

Seorang sahabatku  telah selamat daripada godaan iblis dan kuncu2nya...


terpapar diwajahnya satu kejayaan dan kebanggaan


penghormatan diberikan kepada sahabatku


semoga berkekalan ke akhir hayat.




Persahabatan untuk selamanya......sahabat hingga ke akhir hayat.

STRESS:-(

tiba masanya musim EXAM pasti akan datang perkara ini,...STRESSa
TErpaksalah berusaha untuk beroleh kejayaan....kena kuatkan semangat ni...heheheh..
jom study...hahahahahah

Thursday, April 28, 2011

Tuesday, March 22, 2011

Tonton TV secara online

Klu rumah kotang x da TV ... x da alasan korang x boleh tgk TV kerana Tv online boleh merialisaikan impian korag...HAHAHAHAHA



jom kita tgk TV ramai2..hahaha

Monday, March 21, 2011

Penaglama hidup sebagai kedet..

ini lah hari yang aku igat sampai sekarang...BILIK AQUA JATI...hahahaha
kehidupan sebagai kedet yang sentiasa terpendam di lubuk hati..

bersama sahabat2 yang setia sehidup semati mangharugi kehidupan yang penuh berliku....
semangat setiakawan yang tidak pernah berbelah bagi...

RCPQ
masih segar digatan....
untuk semua sahabat selamat berjaya....

Monday, March 14, 2011

KAWASAKI Z750

 Kawasaki Z750
The new Z750 combines serious street riding and with aggressive knife-edged styling. Specially designed for high-performance street riding, this new-age street-fighter offers the perfect balance of engine and chassis performance at a price that doesn't mean the silverware has to appear on ebay.







so sexy...

http://www.easyonlinestudy.com/topten/bike/bike3.html

Sibuk...

lalalala..lalalala..luuuuu
apa la aku ni..dah lama x buka blog.. sibuk sagat ke..
huhuhuhuuuh.. ke malas nak buka..wahahaah

x pe la sekurang kurangnya aku dah buka pon ni..kuang kuang2...

apa pon selamat kepada semua bloger...

 GLORY-GLORY MAN U